Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΕΛΙΑ!


Οκτώβριος 2010΄ η νεολαία κινητοποιείτε απέναντι στην κυβέρνηση . Τα ελληνικά σχολεία τηρούν υπό κατάληψη το ένα μετά απ το άλλο .
Οι μαθητές επαναστατούν ακούγοντας τα κακά νέα μέτρα αναδιάρθρωσης της εκπαίδευσης . Απαιτούν και δεν συμβιβάζονται άλλο πια! Σταμάτησαν  να σκύβουν το κεφάλι , να κοιτούν χαμηλά , να αδιαφορούν και να δέχονται την καταπίεση από σχολεία φυλακές , δασκάλους αφεντικά , και απ το άδικο γι αυτούς σύστημα .
Δεν ζητούν κάτι παράλογο . Τα αιτήματα τους είναι σοβαρά και κατανοητά . Είναι προβλήματα που γνωρίζουμε όλοι μας , έχουμε περάσει απ τα ίδια θρανία .
Κι όμως υπήρξαν ακραίες αντιδράσεις εναντίον τους . Τους ζητούν να δέχονται την παρούσα κατάσταση για να μπορούν να τους εκμεταλλεύονται κ σήμερα ως μαθητές και αύριο ως εργαζόμενους!
Τους φοβίζουν απειλώντας με συλλήψεις και αναπλήρωση χαμένων μαθημάτων κάθε Σάββατο . Αστείες δηλώσεις της κυρίας Διαμαντοπούλου δημοσιεύονται παντού και με κάνουν να γελώ ...
<<Οι καταλήψεις είναι υποκινούμενες από διάφορα στημένα κέντρα τα οποία μάλιστα οργανώνουν τους μαθητές μέσω sms στα κινητά τους . Το κλειστό σχολειό οδηγεί στην κατάργηση της Δημοκρατίας >>
Μα επιτέλους ας ενημερώσει κάποιος το κράτος  , τους υπουργούς και όλους τους εκπροσώπους του λαού και πάνω απ όλα της δημοκρατίας  ότι τα σπουδαία μαθήματα που χάνουν τα παιδιά έτσι και αλλιώς τα αναπληρώνουν σε σπουδαία φροντιστήρια που τα πληρώνει η όχι και τόσο γεμάτη και σπουδαία τσέπη μας ! Ότι αν οι καταλήψεις ήταν υποκινούμενες τότε ίσως κάποιος να άκουγε την νεολαία και ίσως να έβγαινε και κάποιο αποτέλεσμα αλλά δυστυχώς οι καταλήψεις υποκινούνται μονό από έντονα αρνητικά συναισθήματα των νέων που δημιουργήσατε εσείς και οι άλλοι 299!Και κάτι τελευταίο ... Για πια Δημοκρατία που καταργείται μας μιλάτε επιτέλους ; Που είναι κρυμμένη πια ; Εγώ γιατί δεν βλέπω τίποτα να λειτουργεί δημοκρατικά σ αυτό τον τόπο ;
Σταματήστε να κατηγορείτε τα παιδιά σας λοιπόν!
Δώστε τους Παιδεία , χώρο να αναπνεύσουν , να δημιουργήσουν , να ονειρευτούν  , να σπασουν τον τοιχο !Στα χερια τους κρατούν το μέλλον του τόπου μας!
 Τα σχολικά κελία δεν τους αξίζουν!

1 σχόλιο: