Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Επαγγελματίες ρασοφόροι !


<< Ο Χριστός έδιωξε τους εμπόρους απ το ναό . Οι έμποροι όμως έγιναν πιο έξυπνοι και φόρεσαν ράσα >>  Χ.Σαφριν .
Οι δυο αυτές προτάσεις σε συνδυασμό με τα γεγονότα της εποχής μας , με έκαναν να μπω σε πολλές σκέψεις .
Θρησκεία σημαίνει η πίστη προς το υπερφυσικό . Η θρησκεία δίνει απαντήσεις για την ερμηνευση της σχέσης του ανθρώπινου είδους με το σύμπαν .
Χριστιανισμός ονομάζεται η θρησκευτική πίστη που αναγνωρίζει ως ιδρυτή τον Ιησού Χριστό . Ο χριστιανισμός βασίζεται σε τρία αξιώματα , την αγάπη , την μεταμέλεια , την συγγνώμη . Ως εδω καλά . . .
Βαφτίστηκα σχεδόν δυο χρονών ορθόδοξη χριστιανή χωρίς να εκφράσω γνώμη γι αυτό , απλά με άρπαξαν με λάδωσαν , με βούτηξαν στο νερό , με ονόμασαν Μαρία  και το μαρτύριο δεν τελείωσε εκεί ...
Πέρασαν τα χρόνια και άρχισα να συνειδητοποιώ και να συνδέω πράγματα και γεγονότα  , τότε έμαθα ότι η εκκλησία είναι το σπίτι του θεού , μέσα λειτουργούν κάτι κύριοι με μαύρες στολές και πολλά γένια , παπάδες τους λένε , για εμάς τότε ήταν απλά παππούληδες . Εμένα όμως με τρόμαζαν και καθόλου δεν μου θύμιζαν τον παππού μου παρά μόνο κακή έκδοση του αϊ Βασίλη .
Και τα χρόνια κύλησαν με καθημερινές προσευχές στο σχολείο και εξαναγκασμό να παραβρισκόμαστε σε καθιερωμένες γιορτές στην εκκλησία. .. Κάπου εκεί ήρθε και η εφηβεία . Θρησκευτικά το μάθημα του χαβαλέ , απειλές με απουσίες σε όποιον δεν ακλουθούσε στην εκκλησία και η τσιριχτή φωνή του δασκάλου << Γιατί δεν ήρθες στην προσευχή ? >>  μεταξύ μας κάποιες φορές σκέφτηκα , ίσως αν πήγαινα καθημερινά και σήκωνα το χέρι μου για να την πω πρώτη , ίσως γινόμουν καλύτερη χριστιανή και συνάμα καλύτερος άνθρωπος . Λες ; Μπα . .
Άπειρες ερωτήσεις  είχαν δημιουργηθεί στο μυαλό μου για τον Θεό , την θρησκεία και τον χριστιανισμό μα καμία σαφή απάντηση .
Πίστευε και μη ερεύνα μου είχε πει ένας παπάς κάποτε και μ αυτήν την φράση ως υποτιθέμενη απάντηση να μου βασανίζει το μυαλό ήρθε και η ενηλικίωση . . .
Και τότε είδα : Αρχιερείς να πλουτίζουν , να κάνουν περιούσιες , να τζογαρουν , να αγοράζουν μετοχές , να πέφτουν σε σκάνδαλα σεξουαλικής φύσεως , να είναι κάτοχοι ναρκωτικών .
Οι πατέρες της εκκλησίας είναι σιχαμερά σκουλήκια ... Σκουλήκια που είναι υπεύθυνα για την καταστροφή του ελληνικού πολιτισμού , για την απαγόρευση και παρεμπόδιση της ελληνικής παιδείας , για το κυνηγητό των επιστημών και της ιατρικής του μεσαίωνα . Τα εκατομμύρια των νεκρών από θρησκευτικούς πολέμους , για την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας . Για τον φανατισμό , τον μισογυνισμό , την καταπίεση , την αγραμματοσύνη και την αμορφωσιά των πιστών ...
Πιστεύω στον θεό γιατί ο άνθρωπος διακατέχεται απ αυτήν την ανάγκη , σίγουρα όμως τα πιστεύω μου δεν έχουν κανένα κοινό στοιχείο με αυτά που πλασάρουν οι επαγγελματίες ρασοφόροι !
Αυτό που κάποτε ακούγονταν απ τα στόματα των ελλήνων περήφανα <<ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ >>, στα δικά μου σημερινά αυτιά ακούγεται κρύο ανέκδοτο . . .

6 σχόλια:

  1. ΚΡΙΜΑ..Η ΘΟΛΟΥΡΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ Μ Π Α Μ..Η ΕΠΑΡΣΗ ΣΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΝΗΦΑΛΙΑ.ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΑΣΤΕΙΑ,ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ..Π.Χ.ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝΑ ΜΩΡΟ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΕΜΒΟΛΙΟ..?ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΑΣ..?ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΡΑΣ..?ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΣΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ..ΑΧ..ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άνθρωποι ημιμαθείς, με πλήρη άγνοια τής Ορθόδοξης πίστης, οι σύγχρονοι αθεϊστές στην Ελλάδα παπαγαλίζουν ξενόφερτες ιδέες. Ιδέες που αναπτύχθηκαν στη Δύση, και που αντιτάχθηκαν σε Παπικές και Προτεσταντικές διαστροφές τής Χριστιανικής πίστης. Όμως αυτό που στη Δύση στρεβλώθηκε από τον Δυτικό κίβδηλο "χριστιανισμό", στην Ανατολή ουδέποτε διαστρεβλώθηκε. Εδώ η αθεϊστική λογίκευση τής Δύσης δεν έχει ερείσματα. Έτσι και οι αμαθείς συμπατριώτες μας που παπαγαλίζουν οτιδήποτε ξενόφερτο, βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου στα όσα λένε. Όφειλαν πρώτα να γνωρίσουν το Ορθόδοξο δόγμα, και μετά να μιλήσουν, με θέσεις συνεπείς προς τα όσα πιστεύουν οι Χριστιανοί. Τότε θα έβλεπαν, ότι όλοι αυτοί οι "μεγάλοι" αθεϊστές φιλόσοφοι τής Δύσης, ήταν και αυτοί δυστυχείς ημιμαθείς, απογοητευμένοι από τον κίβδηλο "χριστιανισμό" τής Δύσης, γιατί ΠΟΤΕ δεν γνώρισαν τη Χριστιανική πίστη, όπως τη διαφύλαξε η Ορθοδοξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ μου,η Chat noir δεν ισχυρίζεται ούτε ότι είναι άπιστη ούτε ότι δεν υπάρχουν <> παπάδες,απλώς το μεγαλύτερο ποσοστό εξ αυτών το βλέπουν ως επάγγελμα κι όχι ως λειτούργημα.Κατ'αρχάς γιατί κάνεις διαχωρισμό μεταξύ Δύσης-Ανατολής και Καθολικής-Ορθόδοξης εκκλησίας;Άλλο να πιστεύεις κι άλλο να φανατίζεσαι,με τον φανατισμό δεν μπορεί κάποιος να κρίνει τόσο λογικά και σωστά όπως θα έπρεπε.Δεν ξέρω αν το έχεις συνειδητοποιήσει αλλά η Ελλάδα έχει μπει ήδη εδώ και κάτι χρόνια στην Ευρωπαϊκη Ένωση και κατ'ουσίαν επιλέγει να εντάσσεται στη <> -τώρα αν αυτό εσένα δεν σου αρέσει είναι άλλο θέμα-και αυτό δεν εγίνε σίγουρα με βάση τη θρησκεία αλλά απευθύνεται σε διεθνές επίπεδο.Μπορείς ν'ανατρέξεις σε ιστορικά γεγονότα που δείχνουν ξεκάθαρα πως στο όνομα του Χριστιανισμού επιτρέπονταν λεηλασίες για χάρη προσυλιτισμού.Μήπως να σου θυμίσω τον Γιοσάκη;Υπάρχουν κι άλλα πολλά παραδείγματα...Σε κάθε τομέα υπάρχουν άσχημα και καλά γεγονότα,αλλά όταν σ'έναν <> που υποτίθεται πως τον διέπει η αγνότητα συμβαίνουν πολλά γεγονότα που διαβάλλουν τη <> του και την αμαυρώνουν χωρίς να γίνονται κινητοποιήσεις για ν'αλλάξει η κατάσταση,πως θες εσύ μετά να μην δυσανασχετεί ο οποιοσδήποτε;Μία νεαρή κοπέλα τόλμησε να πει την άποψη της για ένα φλέγον ζήτημα και εξαπολύεις εναντίον της ημιμάθεια και άλλα πολλά.Μήπως όμως θα έπρεπε να αναρωτηθείς γιατί έχει αυτή την άποψη;Δεν είναι λόγω της ημιμάθειας αλλά λόγω της απάθειας ανθρώπων κύριως από τον χώρο του Χριστιανισμού.Μπράβο της που τόλμησε να πει την άποψη της και το έκανε πιστεύω χώρις να προσβάλλει τα Θεία αλλά <> κάποιους εκπροσώπους του Χριστιανισμού που άλλο εκπροσωπούν κι άλλο πράττουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απορώ γιατί όλοι αναφέρουν ως Εκκλησία κάποιους κληρικούς και όχι σαν αυτό που είναι πραγματικά. Ο ορισμός της Εκκλησίας είναι: το σώμα των ανθρώπων που πιστεύουν στον Τριαδικό Θεό και στον Ιησού Χριστό σαν Θεάνθρωπο που έλαβε σάρκα και ήρθε στη Γη για να μας σώσει από τον Θάνατο.
    Για τις υπόλοιπες κατηγορίες του φίλου αναγνώστη θα του πω ότι ποτέ το κράτος δεν κατηγόρησε την Εκκλησία ότι φοροδιαφεύγει. Μόνο οι Εβραίοι στην Ελλάδατο κάνουν αυτό. Επίσης να ρωτ'ησει για τα "υπέρογκα" κέρδη της τους παπούδες στα γειροκομία όπου κάποιοι τους παρατάνε και ακόμα τους εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς που καθημερινά ταϊζει. Δεν υπάρχει Εκκλησία του Εφραίμ,του Παϊσιου, του Βαρθολομαίου, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ υπάρχει. Ποτέ η Εκκλησία δε ζήτησε χάμερ. Επίσης να μου δείξει κάποιος φωτογραφίες με χρυσά κουτάλια, γιατί ο γείτονας μου δεν είχε. Να που δείξει κάποιος ποιους εγκληματίες υποθάλπτει το Άγιο Όρος. Και το χειρότερο το οποίο γράφτηκε για ποια εγκήματα κτηγορήθηκε η Ορθόδοξη Εκκλησία; Μήπως το να λιώνεις τα ιερατικά σου σκεύη για να γίνουν λίρες και να αγοραστούν όλπα είναι έγκλημα κατά οτυ Ανθρώπου; Όταν πολεμάται από κάποιους επί 2010 χρόνια δεν είναι έγκλημα και απαγόρευση ελευθερίας; Τι έχετε να πείτε για τους Ρώσους Ορθόδοξους που τους "καθάρισαν" τα Κομμουνιστικα καθεστώτα; Μηπώς όλη αυτή η εμπαθής επίθεση κατά της Εκκλησίας είναι μίσος; Και εάν θες να δεις πραγματικούς ιερείς έλα τουλάχιστον στην ΠΑΤΡΑ-εδώ έχουμε πολλούς οι οποίοι δε θα σου ζητήσουν μισθό για μυστήριο. Στο κάτω κάτω ρε παιδιά εάν σας πειράζει τόσο πολύ που κάποιοι είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. Αν μας θεωρείτε χαζούς και πρόβατα υπάρχει και το ΑΣ ΤΟΝ ΤΡΕΛΟ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. o anthrwpos de diakatexete apo kamia anagkh... nomizei oti diakatexetai.. den eisai panw apo 19 etsi? apektises aythn thn apopsh profanws san prwtoeths :) ;) otan psaxteis tha kokomplokiaseis toso pou tha anagkasteis na ftiakseis kainourio blog (katargontas ayto) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «δοκῶ γὰρ ὅτι ὁ Θεὸς ἡμᾶς τοὺς ἀποστόλους ἐσχάτους ἀπέδειξεν, ὡς ἐπιθανατίους, ὅτι θέατρον ἐγεννήθημεν τῷ κόσμῳ, καὶ ἀγγέλοις καὶ ἀνθρώποις. ἡμεῖς μωροὶ διὰ Χριστόν, ὑμεῖς δὲ φρόνιμοι ἐν Χριστῷ· ἡμεῖς ἀσθενεῖς, ὑμεῖς δὲ ἰσχυροί· ὑμεῖς ἔνδοξοι, ἡμεῖς δὲ ἄτιμοι. ἄχρι τῆς ἄρτι ὥρας καὶ πεινῶμεν καὶ διψῶμεν καὶ γυμνητεύωμεν καὶ κολαφιζόμεθα καὶ ἀστατοῦμεν καὶ κοπιῶμεν ἐργαζόμενοι τοῖς ἰδίοις χερσί· λοιδορούμενοι εὐλογοῦμεν, διωκόμενοι ἀνεχόμεθα, βλασφημούμενοι παρακαλοῦμεν· ὡς περικαθάρματα τοῦ κόσμου ἐγεννήθημεν, πάντων περίψημα ἕως ἄρτι» (Α΄Κορ. 4, 9-13).

    ΑπάντησηΔιαγραφή